• locatie:
  Eindhoven
 • realisatie:
  2022
 • werk verricht:
  ontwerp, uitvoering
 • categorie:
  interieur

Blokkendoos

Van een standaard kamertjes appartement naar open plan wonen. Gösta en Reeta wensten de oude ziel en structuur van hun appartement in een voormalig kantoorgebouw terug op te roepen. Een grote open keuken was een jarenlange wens die ze niet vervult zagen met de renovatie binnen de oorspronkelijke muren. Tussenmuren werden gesloopt, nieuwe kastvolumes toegevoegd en de keuken werd van plek verwisselt met de logeerkamer. Een open, ruime keuken met enkel lage kastvolumes uitgevoerd in donker gebeitste geborstelde eik met composiet werkblad. Het volumespel werd doorgetrokken in de dressing, vestiaire/technische ruimte/keukenkasten blok in donkerblauwe fenix en het tv-meubel/bureaumeubel in geperforeerde staalplaat. Twee kamerhoge schuifdeuren sluiten de bureau/logeerruimte af van de leefruimte. Een spel van volumes en blokken.

Van een kamertjes appartement naar open plan wonen.

studio k

Geperforeerd staal zorgt voor een spel van schaduw, licht en transparantie. Het geeft een luchtig gevoel aan deze grote kastenwand.

studio k

Een raam in figuurglas zorgt voor doorzicht naar de gang tussen dressingblok en badkamer. Het lijnenspel van de volumes loopt zo subtiel door.

Donker gebeitst, geborsteld eikfineer gecombineerd met composiet werkblad & vloer aangevuld met donkerblauwe fenix laminaat en beton stucwerk op de draagstructuur.

studio k

Twee kamerhoge schuifdeuren sluiten de leefruimte af van de bureau/logeerruimte. Ze schuiven helemaal weg in het kastvolume in geperforeerd staal.

studio k

Functionele architecturale verlichting wordt gecombineerd met decoratieve karakteristieke armaturen.

studio k

Gösta & Reeta genieten van het licht- en volumespel in hun gerenoveerde appartement.

Fotograaf

evenbeeld

Uitvoerder

frako