26.03.2021

studio k ondertekent de Green Deal Natuurlijke Tuinen

Studio k engageert zich mee voor de Green Deal Natuurlijke Tuinen, een initiatief van de Erasmushogeschool Brussel (Kenniscentrum Tuin+) en departement Omgeving. Karlien mocht namens alle deelnemers ondertekenen op het openingsevent samen met Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir.

We hebben in Vlaanderen meer dan 2 miljoen tuinen. Als je deze allemaal samentelt, is dat een fantastisch geheel dat we kunnen inzetten voor biodiversiteit in de context van klimaatverandering. Onze tuinen zijn bouwstenen om aan een groenere, gezondere samenleving te werken. Er is nu een deal die alle mensen die bezig zijn met tuinen heel ruim samen gaat brengen met de bedoeling om betere, robuustere en duurzamere tuinen te krijgen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In het netwerk zitten tuinarchitecten, tuinaannemers, kwekerijen, projectontwikkelaars, en fabrikanten van ecologische materialen. Via dit initiatief kunnen we meewerken aan een groenere maatschappij én nieuwe ideeën op doen om toe te passen in natuurlijke ontwerpen voor jouw tuin. Dit is enorm fijn en geeft veel voldoening!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe willen we dit concreet voor jouw tuin doen?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
– Door het ontwerpen en inrichten van meer duurzame en natuurlijke tuinen.
– Door het gebruik van meer streekeigen soorten (inheems of ingeburgerd) in onze beplantingsplannen.
– Door vanaf het ontwerp het toekomstig beheer mee te nemen. We maken voor al onze projecten ook een beheerconcept van de tuin op.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je nog meer info over deze greendeal? Kijk op greendeals.be