publieke-ruimte-schorvoort-cohousing-infrastructuur-landschapspark-02
  • Locatie:
    Turnhout
  • Fase:
    omgevingsvergunning
  • Fase:
    omgevingsvergunning
  • Categorie:
    infrastructuur, landschapspark, cohousing

landschapspark en cohousing Schorvoort

De site Schorvoort is gelegen op fietsafstand van de stadskern van Turnhout en ligt in de stadsrand. De site wordt omringd door verschillende woonwijken en doorsneden door de Schorvoortloop. In het masterplan voor het landschapspark trachten we met minimale ingrepen maximaal resultaat te bekomen. Drie zone’s typeren het park: bomenweide, wetland en parkzone. De zone voor het cohousingproject Land van Aa wordt voorzien van een degelijke ontsluiting en infrastructuur. De open ruimte tussen de clusters wordt ingevuld door de bewoners zelf. Via een participatietraject werden een aantal functies geselecteerd door de toekomstige bewoners.

publieke-ruimte-schorvoort-cohousing-infrastructuur-landschapspark-03

'een moestuin, een samenkomstboom, een werkmanshuis en ruimte voor avontuurlijk spelen waren enkele van de expliciete wensen van de toekomstige bewoners'

publieke-ruimte-schorvoort-cohousing-infrastructuur-landschapspark-participatie-01
publieke-ruimte-schorvoort-cohousing-infrastructuur-landschapspark-participatie-02

Met alle wensen en bekomernissen van de toekomstige bewoners ging studio k in een actief particpatietraject aan de slag

Fotograaf

visualisaties Andreas Bauwens

Team

studio k, Atelier Ruimtelijk Advies

Opdrachtgever

De Ark