tuin-verkavelingstuin-vilvoorde-studiok-02
  • Locatie:
    Vilvoorde
  • Uitvoering :
    voorjaar 2019
  • Werk verricht:
    ontwerp, uitvoering
  • Categorie:
    tuin

verkavelingstuin 2.0

Hoe tover je een typische verkavelingstuin in een nieuwe verkaveling waar stenen voortuinendomineren om tot een voorbeeld stellend project? studio k ging aan de slag om een oase van groen, een spel van kleur & textuur en een gezellige verblijfsruimte te creëren met de nodige opbergruimte. Een ‘tuinkast’ werd vormgegeven als een subtiel en slank volume voorzien van een groendak met ruimte voor 4 fietsen e.a. Als tegengewicht voor de strakke vormgeving van de woning werd geopteerd voor flagstones weliswaar met een strakke vormgeving en in beton aangevuld met een waterdoorlatende verharding in castle grind. De flagstones markeren de verblijfsruimtes en de toegangszone tot de woning. Een doorgedreven beplantingsconcept maakt de tuin helemaal af.
tuin-verkavelingstuin-vilvoorde-studiok-03
tuin-verkavelingstuin-vilvoorde-studiok-04
Team

studio k

Client

Jacobi-Vermeiren

Executer

Groenpunt