Beplantingsplan Op Maat

Hoe transformeer je je tuin naar 

een plek vol kleur en beleving

Klaar? Voor een jaar vol verwondering!

Is je tuin reeds aangelegd of prima zo volgens jou? Maar je mist kleur, geur en bloei het hele jaar door? En je weet echt niet hoe hieraan te beginnen? 

Via ons handig werkboek ‘beplantingsplan op maat’ nemen we je mee om stap per stap je tuin om te vormen. 

We begeleiden je persoonlijk in de keuze van het juiste planten-assortiment en bezorgen je binnen de 10 werkdagen een handig beplantingsplan op maat. Via de handige bestellijst ben je zo vertrokken om zelf aan de slag te gaan.

Zo zal jij ook het hele jaar door kunnen genieten van je tuin. Van de eerste voorjaarsbloei in de lente, de vrolijke kleuren van de zomerbloeiers, de verschillende tinten herfstbloeiers, en in de winter een prachtig wintersilhouet!

In 4 eenvoudige stappen naar een tuin vol kleur & beleving

 • je kiest het basis traject of XL traject en boekt je plaatsje via onze webshop
 • je betaalt de prijs voor een basispakket of een XL pakket 
 • na betaling ontvang je de het volledige pakket met 'De ultieme beplantingsgids' per post
 • met onze handige beplantingsgids kan je stap per stap je tuin inventariseren en het juiste planten assortiment kiezen
 • zo komen we er samen achter wat bij je past en hoe je tuin eruit moet komen te zien
 • boek via onze agenda een afspraak voor een plaatsbezoek 
 • we overlopen jullie voorbereiding & beantwoorden jullie vragen
 • zo zijn we helemaal voorbereid om aan de slag te gaan met jullie beplantingsplan 

1

2

3

4

INSCHRIJVING

INVENTARISATIE

PLAATSBEZOEK

BEPLANTINGSPLAN OP MAAT

BEPLANTINGSGIDS

BEPLANTINGSPLAN

PLANTENLIJST

BESTELLIJST

Alle info over de inventarisatie van je tuin, de juiste keuze van de beplanting en hoe je begint met de voorbereidingen, het aanplanten en de nazorg.

Een overzichtelijke lijst met alle planten die we gebruikt hebben, met hoeveelheid per plantvak en kenmerken zoals bloeiperiode en -kleur

De te bestellen beplanting, met aantallen per soort en levermaat.

Met deze lijst kan je rechtstreeks naar één van onze partners om je planten te bestellen

NU MET EXTRA BONUS

Onderhoudsadvies & Onderhoudskalender

In onze beplantingsgids vind je ook handige tips & tricks voor het onderhoud

Per soort krijg je een handige onderhoudskalender met een duidelijke beschrijving voor het onderhoud

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

De beplantingsgids is super! Ik leen het boek momenteel van een collega en ben enorm onder de indruk. We zijn zeer gepassioneerd in onze tuin en werken al lang aan 'perfecte' borders. Dit boek is het eerste dat ons hierbij helpt! Het mag gezegd :)

BEPLANTINGSPLAN OP MAAT STANDAARD


 

€950*


Is de te beplanten zone > 80m2
dan komt er per 10m2 €12 bij


BestelStel je vragen

*Een basispakket is gebaseerd op maximum 80m2 te beplanten tuin. Enkel de te beplanten oppervlakte wordt gerekend en dus niet de gehele tuin oppervlakte. Alle prijzen zijn incl. 21% BTW en excl. verplaatsingsvergoeding voor afstanden > 50km van Antwerpen.

- Delphine -

EVEN VOORSTELLEN

Wie is studio k?

Ik ben Karlien Heremans, bezielster van studio k, en als kind was ik al gebeten door de liefde voor planten en het buitenleven. 

Ook mijn team is gepassioneerd door bloemen & planten en onze drijfveer is om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van onze kennis en expertise. In de afgelopen jaren hebben wij heel wat mensen geholpen in hun droom naar een tuin vol leven, een plek om voluit te kunnen genieten. Nog dagelijks leren wij bij over planten, een eindeloos inspirerende wereld van mogelijkheden en combinaties. 

JIJ kan mee het verschil maken door samen met ons de stap te zetten naar een tuin met meer beleving en variëteit.

Want een tuin met meer bloemen en planten is niet alleen mooi maar ook goed voor ons klimaat, de biodiversiteit en alle insecten en dieren die hier mee van genieten. Een WIN WIN voor iedereen.

Met de juiste plantenkeuze geniet je het hele jaar door van je tuin. Kleur, bloei en geuren wisselen elkaar af. Bijen, hommels en vlinders vliegen af en aan. Kortom, een tuin vol beleving en meer biodiversiteit.

Je doet dit niet alleen!
We begeleiden jou persoonlijk in de keuze van het juiste plantenassortiment dat helemaal bij jou past.

FAQ

 1. Ik weet niet hoeveel m2 de zone is die ik wil aanplanten?
  Geen probleem, tijdens onze opmeting ter plekke bepalen we samen welke zones in de tuin je wil laten ontwerpen en aanplanten. Als je op het standaard traject intekent, betaal je altijd de basisprijs van €950 incl. BTW. 
  Zijn de aan te planten zones groter dan 80m2 worden de extra m2’s na onze opmeting in rekening gebracht. De aan te planten zones zijn de bestaande plantvakken, of stukken gazon en verhardingen die je wil omvormen tot plantvakken.

 2. Ik heb al een aantal mooie planten staan die ik graag wil bewaren of verplanten. Er staan al een aantal bomen en heesters, kan ik deze behouden? 
  Duurzaamheid is ook werken met hetgeen aanwezig is. Daarom houden we altijd rekening met bestaande bomen, heesters en beplanting. Het idee van dit concept is echter wel om meer biodiversiteit toe te voegen, daarom zijn soms bepaalde keuzes te maken. Wij maken samen met jullie de overweging en bekijken de mogelijkheden.

 3. Mag ik mee kiezen welke planten er worden voorzien? 
  We werken met een aantal vaste plantenpakketten. Deze worden geselecteerd op basis van hun standplaats (bodem en uren zon per dag) en uitzicht. We werken met vaste thema’s zoals: Rustig Pastel, Lekker Knallen, Natuurlijk Wild, Paars-Wit en Droge Schaduw. In elk pakket zitten minimum 10 plantensoorten, een combinatie van kruidachtigen, heesters, varens, siergrassen en bloembollen. We selecteren de planten op duurzaamheid (langlevend), biodiversiteit (goed voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten) en aantrekkelijkheid (lange bloeiperiode, bloeiwijze, winterbeeld). Wil je liever een eindeloze plantenkeuze of heb je een specifieke situatie (groendak, rotstuin, ...) dan raden we aan om te kiezen voor ons beplantingsplan op maat XL. De mogelijkheden worden dan eindeloos. We adviseren ook een geschikt mengsel voor je gazon, een bloemrijk grasland of een voedselrand (combinatie van struiken en vaste planten die eetbare vruchten of delen hebben). Dat allemaal binnen de XL versie.

 4. Voorzien jullie enkel lage planten of ook heesters, struiken en bomen? 
  We voorzien per plantenpakket een 3-tal mogelijke heesters die we kunnen combineren binnen het thema en op basis van de standplaats. Let wel: het kan zijn dat de uren zon per dag veranderen als we op die plek ook een heester gaan zetten. We adviseren jullie hier graag over tijdens ons plaatsbezoek. Wil je graag een aantal bomen aanplanten dan adviseren we graag welke bomen geschikt zijn. Het gaat dan wel over een aantal bomen en niet een heel bos :).

 5. Wat nadat we het beplantingsplan van jullie hebben ontvangen? 
  We begeleiden jullie via onze beplantingsgids die alle tools bevat om zelf het plan te realiseren. studio k werkt samen met een aantal partners waar je je planten kan bestellen en laten leveren. Wil je het toch liever uit handen geven dan bieden wij nog een realisatiepakket aan. We regelen alles voor jou zodat je zonder zorgen kan genieten van je tuin.  Daarnaast bevat onze gids ook een heleboel handige tips & tricks voor onderhoud.

 6. Wat houdt dat realisatiepakket juist in? 
  We vragen aan de hand van de bestellijst een offerte op bij één van onze partners. We zorgen dat de werken worden gepland en komen langs voor een controle na het aanplanten. De investering voor dit realisatiepakket bedraagt amper €295. Om je helemaal te laten ontzorgen.

 7. Wat als we na de aanplant nog met heel wat vragen zitten? Kunnen we dan nog bij jullie terecht? 
  Wij vinden het natuurlijk heel fijn om mee te volgen hoe de tuin evolueert, maar een verdere opvolging zit niet standaard mee in dit traject. Enkel onze ambassadeurs genieten van dit voordeel. 
  Beplanting is net als de natuur altijd in evolutie en ondanks een doordachte keuze van de juiste plant op de juiste plek is dit iets wat we niet altijd in de hand hebben. Planten kunnen zich heel goed of net minder goed op een bepaalde plek voelen. Daarom hebben we voor onze bestaande klanten een membership groenservice’ ontwikkeld. Binnen dit membership krijg je gericht advies van ons met de focus op beplanting & beheer en komt onze groenconsulent 2-jaarlijks langs voor een rondgang ter plekke. Daarnaast geniet je nog van allerlei voordelen. Wil je hier meer over weten, vraag dan naar ons traject ‘membership groenservice’.


 • wij maken jullie beplantingsplan op maat met een handige plantenlijst erbij
 • een bestellijst zorgt ervoor dat je alles makkelijk kan bestellen

Op schaal getekende plattegronden van de bestaande situatie en de te beplanten zones per plantentype

Zit je nog met een aantal vragen? 

Laat het ons gerust weten via hello@studiok.be

Bestel

Onze beplantingsgids - 166 pagina's aan inspiratie en know-how

 • Hoe meet je je tuin op?
 • Leer inschatten welke bodem je hebt (like a pro!)
 • Leer het onderscheid tussen standplaatsen en waarom sommige stadstuinen heel erg op een bos lijken
 • Plantenterminologie eens en voor altijd duidelijk - jij weet voortaan wat strooi- en matrixplanten zijn!
 • 33 heerlijke planten combinaties, met voor ieder wat wils: Paars Wit, Lekker Knallen, Rustig Pastel, Natuurlijk Wild en Droge Schaduw (een 'specialleke')
 • Alfabetische plantenindex met bloeikenmerken en winterbeeld
 • Leer hoe je een beplantingsplan kan lezen en ga zelf aan de slag met de aanleg ervan
 • Hoe bereid je je tuin optimaal voor op een geslaagde aanleg?
 • Wat zijn de beste momenten voor de aanleg en een bezoek aan de kweker? 
 • Alle onduidelijkheden rond bemesting weggewerkt
 • Laat je nu die gevallen bladeren liggen of niet, en waarom?
 • Tips voor snoeien, bodemverbetering en bewatering
 • Beheer op korte én de lange termijn, planten delen en vermeerderen
 • Hoe (on)kruid tot je vriend maken, en slakken ook
 • Onze partner kwekers en tuinaannemers bij jou in de buurt
 • Een inspirerende literatuurlijst
 • En zoveel meer!
Bekijk voorbeeld

We komen ter plaatse om samen alles te overlopen. We leggen de mogelijkheden uit, nemen je twijfels weg en geven gericht advies over de te bewaren beplanting en de nieuwe inrichting van de tuin.

EXPERT ADVIES

BestelStel je vragen
 • De bestaande beplanting met aanduiding van diegene die je kan behouden
 • Detailpannen zodat je stapsgewijs en in de juiste volgorde kan aanplanten
 • Duidelijke kleurencodes zodat je ziet welke sfeer je op iedere plek in je tuin verkrijgt
 • Een overzichtsplan met het finale resultaat
 • Een plantenlijst met aantallen per soort, kenmerken, functie in het geheel en tips voor onderhoud

Het beplantingsplan - niet zomaar een plan

MET REALISATIE PAKKET


 

+ €295*

Dat kan! Wij vragen aan de hand van de bestellijst een offerte op bij 1 van onze partners. We zorgen dat de werken worden gepland en komen langs voor controle na het aanplanten. Een kleine extra investering om je helemaal te laten ontzorgen!

Wil je een ongelimiteerde plantenkeuze?

Bovenop de combinaties uit de beplantingsgids nemen we in ons plan andere planten op zoals klimplanten, bomen, planten voor daktuinen etc. 
De mogelijkheden zijn eindeloos.

BEPLANTINGSPLAN OP MAAT XL


 

+ €400*


Is de te beplanten zone > 80m2
dan komt er per 10m2 €12 bij

Kies je favoriete planten uit de gids en ga zelf aan de slag met ons beplantingsplan. 

BestelStel je vragen

*Een basispakket is gebaseerd op maximum 80m2 te beplanten tuin. Enkel de te beplanten oppervlakte wordt gerekend en dus niet de gehele tuin oppervlakte. Alle prijzen zijn incl. 21% BTW en excl. verplaatsingsvergoeding voor afstanden > 50km van Antwerpen.

Voor wie?WerkwijzeAanbodWie is studio k?PrijsFAQ

*Incl. 21% BTW.

De ultieme beplantingsgids

 • Uitgebreide keuze uit 33 plantencombinaties waar je zelf nooit aan hebt gedacht
 • Alle expertise & info rond planten, aanplanting en onderhoud samengebundeld
 • Duidelijk stappenplan om zelf aan de slag te gaan in je tuin
 • Maakt van jou een echte beplantingsexpert

Hoe bepaal ik welke planten geschikt zijn voor mijn tuin? 
En hoe maak ik daar een mooi geheel van? 
Dat zijn vragen waarmee vele van onze klanten worstelen.

Ons Beplantingsplan op maat traject is voor iedereen die een tuin wil met meer beleving en biodiversiteit. Onze jaren ervaring hebben geleerd wat werkt en welke planten mooi combineren. We maken een gepersonaliseerd beplantingsplan waar jij direct mee aan de slag kan en dat werkt!

Je krijgt van ons de ultieme beplantingsgids vól inspiratie. We geven je een inzicht in de dynamiek van je tuin en je leert van ons hoe je deze op een ecologische wijze kan beheren. Een beplantingsplan dat werkt, gaat verder dan mooie bloemen. Denk aan kleurencombinaties, verschillen in groottes en bloemvormen, combinaties van bladvormen en elk seizoen iets dat je zintuigen prikkelt. 

Ons traject kan perfect afgestemd worden op iedere tuin en iedere smaak.

Onze expertise & begeleiding

 • Wij begeleiden je persoonlijk doorheen het hele traject
 • Wij vertalen jouw favoriete planten in een beplantingsplan waarmee je gestructureerd kan aanplanten -  trial & error is verleden tijd!
 • Wij delen met jou onze jarenlange ervaring en doen je tuin bruisen van het leven

Wat krijg je?

Wat kost het?

Extra's

Werkwijze

Wil je de aanleg uit handen geven?

Onze beplantingsgids - sneak preview

Surf je mobiel? Bekijk hem dan hier op YouTube

Gratis tuintipsBestel & infoGratis tuintips

Voor wie?

 • Je hebt al een bestaande tuinaanleg en wil nieuwe plantvakken toevoegen aan je tuin
 • Je wil je tuin een upgrade geven en de bestaande plantvakken aanpassen
 • Je hebt nog geen verhardingen en andere constructies maar weet al waar deze moeten komen
 • Je twijfelt nog over de vormgeving van de plantvakken en waar deze moeten komen
 • We ontwerpen in dit traject geen terrassen, verhardingen, zwembaden, tuinhuizen en andere binnen dit traject. Bekijk daarvoor onze projecten.

ONZE AMBASSADEURS

Bekijk getuigenis

Bij de start van het traject werkten we met ambassadeurs om het traject af te toetsen en te verfijnen. Ontdek op YouTube wat zij ervan vonden.

BestelBestel