Menu

S&R group ism. studio k werd door het Het autonoom Gemeentebedrijf Sport en Recreatie AGB Lommel gevraagd om een nieuw voorstel uit te werken voor een nieuw stedelijk zwembad en tennishal, sportcomplex ‘Soeverein’ in Lommel. Het nieuwe complex dient kwalitatief en eigentijds te zijn, doch aangepast aan de schaal van Lommel en omgeving en passend binnen het masterplan ‘park de soeverein’ van De Gregorio & Partners. Studio k stond in voor de uitwering van de buitenruimte en horecaterras bij het nieuwe complex. Vanuit de locatie en haar omgeving werden alle potenties benut om het park om te vormen binnen zijn bestaande context tot een eigentijds park met een sterke eigen en locatie specifieke identiteit.

wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-bovenbanner

Het reeds aanwezige groene karakter van het projectgebied vormt het uitgangspunt voor het groenconcept. We willen geen patchwork aan losse ideeën introduceren maar 1 herkenbaar en samenhangend beeld, dat mee identiteit aan het park geven. Bezoekers moeten geprikkeld worden tijdens hun actief en/of passief gebruik van het park. De belevingswaarde wordt verhoogd door middel van beperkte ingrepen zodat een aantrekkelijk en gevarieerd geheel ontstaat.

wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-01
wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-07

Verschillende landschapspaden in een natuurlijke vormgeving verbinden de ingangen van het park met de sportterreinen en richting het zwem- en tenniscomplex in 1 vloeiende beweging. De paden vloeien uit in het inkomplein en plooien rondom het gebouw richting horecaterras dat in hetzelfde materiaal wordt vorm gegeven.
De dynamische activiteiten worden verspreid over het park om enerzijds een sportlandschap te creëren tussen het groen maar ook aan elke activiteit ruimte te geven zonder het groene karakter te verstoren. Het tennisterrein wordt afgebakend door een hekwerk met er rond een haag om een groen kader te creëren. Grenzend aan het tennisterrein bevindt zich een groot zonneterras, qua oriëntatie ideaal om te genieten van de middagzon en met uitzicht over het hele park. Een pergolaconstructie begroeid met klimplanten zorgt voor een natuurlijke afscheiding met het tennisterrein.

wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-05
wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-04
wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-03
wedstrijden-publieke-ruimte-park-lommel-06

Langsheen het inkompad en parking grenzend aan het plein wordt gekozen voor een mix van vaste planten, siergrassen en heesters om de bezoeker langsheen een bloemenzee te begeleiden naar het nieuwe zwem- en tenniscomplex. Een hooiland in combinatie met inheemse heesters zal voor de begrenzing van de buitenranden van het park zorgen. Dit beeld wordt doorgetrokken over het dak van de zwem- en tennishal dat uit een volledig groendak bestaat. Een groene integratie binnen een groen karakter!

contacteer ons +32 473 808 139 / hello@studiok.be