Menu

studio k ontwierp het interieur en de tuin voor een bestaande halfopen bebouwing dichtbij het centrum van Leuven. Deze werd op vraag van de klant, een koppel met passie voor sport, reizen en boeken, uitgebreid tot een lichte en zonnige woning.
Het niveauverschil van ruim 3 meter tussen straat en tuin alsook de oriëntatie van de voorgevel op het zuiden was de aanzet voor architect Rob Mols om een uitbreiding te ontwerpen die het licht van vooraan tot achteraan in de woning trekt. Een patio in het midden versterkt dit gegeven en creëert een intieme ruimte tussen sportruimte en leefruimte.

totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12

studio k speelde in op deze contrasten voor het ontwerp van zowel het interieur als de tuin. De verschillende ruimtes doorheen het huis vormen een afwisseling van een intiemere, donkere sfeer en een lichte, open sfeer. De link tussen verschillende ruimtes wordt door het hergebruik van materialen en kleuren gelegd. De klant had de specifieke vraag om veel ruimte te voorzien voor het opbergen en exposeren van boeken en schilderijen samen met het creëren van verschillende verblijfs-, ontspannings- en leesruimtes elk met hun eigen functie en sfeer.

totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
taalprojecten-doorzonwoning-heverlee-16
otaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-15
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-17
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-12
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-13
totaalprojecten-doorzonwoning-heverlee-14

architectuur: Rob Mols
uitvoering interieur: K&M interieur
uitvoering tuin: plantsoon
fotografie: David Dumon, Gafas studio

contacteer ons +32 473 808 139 / hello@studiok.be